Internet, TV (IPTV) och telefoni levereras av Telia via ett förmånligt kollektivt avtal. Det är alltså obligatoriskt och avgiften för detta ingår i månadsavgiften på avierna från HSB. Till varje lägenhet hör en router som är placerad i bredbandsskåpet som finns i hallen eller klädkammaren. Via routern kan man få trådat och trådlöst fiber internet, telefoni och TV. För mer information, kontakta Telia.

Bredbandsskåp
I bredbandsskåpet finns ett eluttag för gatewayen, en hylla att placera den på samt kontakter för nätverk. En av kontakterna, den ensamma längst till vänster, är den där bredbandet kommer in lägenheten. Bredbandet bär alla tjänster, Internet, TV och telefoni.

Det uttaget ansluts till gatewayens röda uttag, och från gatewayens gula uttag (4 st) ansluter man sedan de kontakter undertill i bredbandsskåpet som motsvarar de bredbandsuttag ute i lägenheten där man vill ansluta TV-box och datorer. Se även bopärmen.

Internet
Alla lägenheter har tillgång till fiber-internet med en standard hastighet på 100/10 Mbit/s, vill man ha högre hastighet får man betala extra. Anslutningen sker via routern till respektive ansluten enhet via lägenhetens spridningsnät eller via trådlöst nätverk. Lösenord till de trådlösa nätverken finns på själva routern. Kontakta Telia för mer information.

Telefoni
Abonnemangsavgiften för telefoni ingår i det kollektiva avtalet, telefoner ansluts till separat uttag på routern via spridningsnätet i lägenheten. Kontakta Telia för mer information.

TV
Till varje lägenhet hör en TV-box för IPTV. TV-boxen liksom koder för att kunna se de TV-kanaler som ingår i det kollektiva avtalet skall följa med lägenheten. Telia erbjuder även fler kanaler och och andra tjänster mot extra avgifter om man tecknar separat avtal med dem. Det går också att köpa till fler TV-boxar. TV-boxen ansluts med kabel via lägenhetens spridningsnät till routern. Kontakta Telia för mer information.

Telia
Tel: 90 200
Hemsida: www.telia.se/privat
Öppettider: vardagar kl. 08:00-21:00, helger kl. 09:00-17:00.